start

InfoWebserver.nl

Deze website is een verzameling van informatie over diverse onderwerpen, welke zijn onderverdeeld in de onderstaande categorieën.

NGK de Rank Computer info Software Stamboom Privé

De categorieën NGK de Rank, Computer info, stamboom en Privé zijn alleen toegankelijk voor mensen die hiervoor inloggevens hebben ontvangen. Heeft u op- of aanmerkingen, mail dan naar de beheerder van deze site.

Deze website draait op een Raspberry Pi 3B+, een Quad Core 1,4 Ghz. mini computer ter grote van een creditcard. Buiten het feit dat deze computer zeer klein is, heeft deze ook een extreem laag energie verbruik (2,21 W in stand-by), waardoor deze ideaal is voor 24/7 gebruik.

Raspbian Raspbian is gebaseerd op Debian, een veel gebruikte Linux distributie. Deze Linux versie is geschikt gemaakt voor het gebruik op de Raspberry Pi.

Dokuwiki Dokuwiki is een op PHP gebaseerde wiki-software. Een groot voordeel van Dokuwiki is, dat de pagina's worden opgeslagen als tekst bestanden. Hierdoor is het niet nodig om gebruik te maken van een database. Wat het maken van een back-up sterk vereenvoudigd.

Let's Encrypt Let's Encrypt is een organisatie, welke verantwoordelijk is voor het uitgeven van SSL-certificaten. Door het gebruik van een SSL-certificaat kan een website gebruik maken van HTTPS. Hierdoor wordt het gebruik van de website veiliger. Dit wordt in de adresbalk van de browser aangegeven met het slotje en de tekst veilig.

Raspberry Pi 3

login gebruikersoverzicht

  • start.txt
  • Laatst gewijzigd: 2020/09/13 14:03
  • door Johan Boonstra